Call of Duty 2

Windows Creators Update problem [SOLVED]

Thread started by Bisiburger on Friday, 5:03pm April 7th with 14 replies. Views: 6,076

Bisiburger
Posts: 23
Level: BRONZE
Reputation:
Anyone else having mouse problems with creators update? Since update my mouse is stuttering, lagging and not moving with small movements (Logitech G403).
Posted 5:03pm Apr 7th 17
Retired Cybergamer Usere
Posts: 158
Level: BRONZE
Reputation:
Try to re-install the mouse's driver and/or check for newer update driver.
Dont forget if you re-install before you do it delete every paste/files related to.

And then re-config it again and try it out.

Attention to mouse's polling rate and lift-of lvl it might be the cause too if you switched something.

PS:. Uninstall all the other mouse's drivers if you have.
Posted 5:50pm Apr 7th 17 and edited 8:26pm Apr 7th 17
Bisiburger
Posts: 23
Level: BRONZE
Reputation:
I´ve tried uninstall all logitech driver, even with default windows driver the problem exists..
Strange, the problem only is ingame, not in Desktop. Is here anybody with a new Logitech mouse with Windows 10 Creators Update (1703)?

Edit: i´ve tried some other games, like COD4 or COD MW2, no problem..only cod2

Edit (2): reverted to Windows 1607, problem is gone..so there is definitely a problem between Windows Creators Update (1703) and COD2.
Posted 5:22pm Apr 8th 17 and edited 8:06pm Apr 8th 17
Vanir
Posts: 1,798
Level: BRONZE
Reputation:
Bump, just installed a fresh new W10 after W7 and my CoD2 is totally broken... Did like everything possible so far. Should I just install a previous W10? Can't really be arsed reinstalling all my stuff.
Posted 9:50pm Jun 5th 17
Berq
Posts: 30
Level: BRONZE
Reputation:


Anyone else having mouse problems with creators update? Since update my mouse is stuttering, lagging and not moving with small movements (Logitech G403).

Quote from Bisiburger on the 7th of April 2017
I had an exactly same problem. Don't even mess with your mouse or graph card drivers cuz it ain't work. Only solution for you is to uninstall or roll back the update thro windows settings. I did it and it instantly worked like a charm with my mouse. try it
Posted 8:26am Jun 6th 17
Vanir
Posts: 1,798
Level: BRONZE
Reputation:



Anyone else having mouse problems with creators update? Since update my mouse is stuttering, lagging and not moving with small movements (Logitech G403).

Quote from Berq on the 6th of June 2017
I had an exactly same problem. Don't even mess with your mouse or graph card drivers cuz it ain't work. Only solution for you is to uninstall or roll back the update thro windows settings. I did it and it instantly worked like a charm with my mouse. try it :)

Quote from Bisiburger on the 7th of April 2017
The problem is that I've installed W10 from scratch, used W7 before it and I can't just roll back. I'll probably set up a dual boot then...
Posted 9:30am Jun 6th 17
head
Posts: 1,156
Level: PLATINUM
Reputation:
I have no issues with my G403.
Posted 10:13am Jun 6th 17
Vanir
Posts: 1,798
Level: BRONZE
Reputation:


I have no issues with my G403.

Quote from head on the 6th of June 2017
Do you have the Logitech Gaming Software installed? Could it be that the LGS forces some kind of a raw input and solves the problem. Afaik this only affects games with no raw input possibility (even tho CoD4 works just fine and I don't think it has that).
I'll get a G102 tonight, will check if it works with that.
Posted 10:51am Jun 6th 17
head
Posts: 1,156
Level: PLATINUM
Reputation:
I dont have any logitech software installed.
Posted 10:56am Jun 6th 17
Vanir
Posts: 1,798
Level: BRONZE
Reputation:
Okay, I've found a temporary solution but it requires a 3rd party program.
https://archive.fnatic.com/downloads/662
So this RInput.exe forces the game to use raw input. However I'm quite unsure if it'd work with CGAC and I don't really wanna test it and risk a ban. Anyone can confirm it's legal? This is pretty much the only way I can play this game now... You need to run both this and CoD2 as an admin to make it work properly.
@myss
@head
Posted 11:02am Jun 6th 17 and edited 5:10pm Jun 6th 17
Vanir
Posts: 1,798
Level: BRONZE
Reputation:
I could make a shortcut of RInput.exe and add CoD2MP_s.exe to the end of the target line, and now I don't have to type CoD2MP_s.exe into the program's console every time I wanna start it.

Before:



After:



Here's how it looks like after the injection into the CoD2MP_s.exe process. Then it disappears after 8 seconds.



I didn't put on any compatibility mode for the CoD2 executable, except for ticking the run as admin box. Same with the RInput.exe

So yeah, now I'm waiting for the admins to decide if it's allowed or not.

MD5 scans for the exe and the dll:
https://virustotal.com/hu/file/5504e0e16247f8916f5c8155838f782900b9dc3c3bd4b0cea90be8b6b4c1e460/analysis/
https://virustotal.com/hu/file/78f86271ff3b409deaf4d6cf0a27b9458616242f9263487ddc6ab6aefc271c7b/analysis/
Posted 12:57pm Jun 6th 17 and edited 1:43pm Jun 6th 17
Vanir
Posts: 1,798
Level: BRONZE
Reputation:
bump
Posted 3:11pm Jun 7th 17
Bisiburger
Posts: 23
Level: BRONZE
Reputation:
Interesting finding, im waiting for a admin decission. No logitech software installed doesnt help for me, only reverted to Windows 1607.
Posted 4:54pm Jun 7th 17
myss
Posts: 1,421
Level: PLATINUM
Reputation:
As long as it doesn't have ability to modify game's code in order to give you unfair advantage you should be fine.. By looks of it executable acts like injector but in this case it is fine since it's pretty basic one and it doesn't offer advanced methods to mask / hide code + its made specifically for this.. Just make sure you don't try to inject some "other" dlls with it.
Posted 11:08pm Jun 7th 17
Vanir
Posts: 1,798
Level: BRONZE
Reputation:


As long as it doesn't have ability to modify game's code in order to give you unfair advantage you should be fine.. By looks of it executable acts like injector but in this case it is fine since it's pretty basic one and it doesn't offer advanced methods to mask / hide code + its made specifically for this.. Just make sure you don't try to inject some "other" dlls with it.

Quote from myss on the 7th of June 2017
Alright, thank you. I'm gonna try this with CGAC, gonna cam my monitor just in case I get banned and need proof haha.

Edit: yep, tried it, no ban, so I guess it's safe to use. Thanks for the support. This should get stickied somehow, I guess some people use older Windows 10 builds or even older versions because of this.
Posted 11:32pm Jun 7th 17